inception μια περιπετεια επιστημονικης φαντασίας


Ο Κρίστοφερ Νόλαν, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του υπερ- επιτυχημένου «Σκοτεινού Ιππότη», αφήνει για λίγο το franchise του Batman και καταπιάνεται με ένα από τα πλέον φιλόδοξα κινηματογραφικά projects της σεζόν, την ταινία «Inception».
Σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, το «Inception» αποτελεί μια σύγχρονη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, μέσα στην αρχιτεκτονική του ίδιου του μυαλού.
Στο τρέιλερ που βγήκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες, δεν θα μάθεις πολλά για το story, αφού επιθυμία του δημοιυργού της είναι να κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι το παραπέντε της προβολής της!
Σε αυτό μπορείς να δεις ανάμεσα σε εκρήξεις και κτίρια που... αναδιπλώνονται (!), τους έτερους πρωταγωνιστές της ταινίας, δηλαδή την Έλεν Πέιτζ (Juno), τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ (500 μέρες με τη Σάμερ) και τον Κεν Γουατανάμπι (Αναμνήσεις μιας γκέισας). Δεν θα δεις την Μαριόν Κοτιγιάρ (Ζωή σαν τριαντάφυλλο) και τον Μάικλ Κέιν (Σκοτεινός Ιππότης) ίσως γιατί οι ρόλοι τους είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί για την υπόθεση της ταινίας.